Tools


CreateForce bestaat uit tal van handige en snel aan te leren tools die het werken met Autodesk Inventor vereenvoudigen en daardoor een grote tijdbesparing opleveren binnen het ontwerpproces.

Hier volgt een korte omschrijving plus videopresentatie van alle tools

CreateForce-voor-Autodesk-InventorMultibody Tool
Met deze tool wordt het gebruik van Multibodies aanzienlijk eenvoudiger en overzichtelijker. Zo kan de naam, het materiaal en de zichtbaarheid van elke Solid worden aangepast. Ook kan een combinatie of meerdere bodies in één keer worden aangepast. Met één klik is het mogelijk om een Solid Body aan of uit te zetten, maar ook om de kleuren van een hele serie Bodies te wijzigen.

CreateForce-voor-Autodesk-InventorChange Part Material Tool
Met deze tool kan het materiaal van onderdelen in een samenstelling eenvoudig worden aangepast. Hierbij is het ook mogelijk om materialen over te nemen en op een serie andere onderdelen te plaatsen.

CreateForce-voor-Autodesk-InventorGround and Root All Components
CreateForce geeft met deze tool de mogelijkheid om het assenstelsel (Origin) van alle componenten in één keer met het assenstelsel (Origin) van de huidige samenstelling uit te lijnen. Alle componenten worden dan automatisch ook op ‘Grounded’ gezet, waardoor de componenten direct vast staan. Dit maakt modelleren een stuk eenvoudiger bij het gebruik van bijvoorbeeld Multi-bodies, Sketch Blocks of Derived Parts. Zie ook de tool ‘Ground and Root Selected Components’.

CreateForce-voor-Autodesk-InventorGround and Root Selected Components
Deze tool heeft dezelfde functie als 'Ground and Root All Components', met dat verschil dat hierbij niet alle componenten worden uitgelijnd, maar uitsluitend de geselecteerde componenten.

CreateForce-voor-Autodesk-InventorFlatPatternExport Tool
De FlatPattern Export Tool zorgt ervoor dat plaatuitslagen (Flat Patterns) uit de ‘Sheet Metal’-omgeving van Inventor snel, eenvoudig en in een batch geëxporteerd kunnen worden naar .dxf-, .dwg- of .sat-bestanden. Hierbij kunnen extra instellingen gemaakt worden om lagen, versietype en polylijnen te kunnen instellen. Omdat dit normaal in Inventor per afzonderlijk onderdeel dient te gebeuren, zorgt deze tool voor een enorme tijdswinst bij het exporteren van meerdere uitslagen. Vooral plaatwerkbedrijven die veelal werken met meerdere honderden uitslagen hebben veel baat bij deze tool.

CreateForce-voor-Autodesk-InventorBatch print Tool
Batch print is een tool waarmee de geselecteerde .dwg- en .idw-bestanden in batch inclusief alle pagina’s in één handeling afgedrukt kunnen worden. Dit bespaart enorm veel tijd in plaats van het handmatig afdrukken per tekening. Eventuele grote batch print-opdrachten kunnen ook worden opgeslagen om later te hergebruiken. Zo kan bij een gehele set tekeningen, met bijvoorbeeld een nieuwe revisie, alles in een eenvoudige handeling nogmaals worden afgedrukt.

CreateForce-voor-Autodesk-InventorBatch export Tool
Met de Batch export Tool kunnen Inventorbestanden in één handeling worden geëxporteerd naar diverse andere formaten, zoals STEP, SAT, JPEG en nog vele andere. Dit bespaart enorm veel tijd bij het exporteren van 3D-tekeningen.

CreateForce-voor-Autodesk-InventorVaultBackupCheck Tool
De VaultBackupCheck Tool controleert of de Vault back-up goed is verlopen, nadat deze is ingesteld via het VaultBackup-script van ICN Solutions. Er worden verschillende zaken gecontroleerd, zoals of de Vault back-up is geslaagd en of de Vault back-up niet te lang geleden is gemaakt. Mocht er onverhoopt iets zijn misgegaan met de back-up, dan kan de gebruiker met een druk op de knop een e-mail aan ICN Support genereren, waar gelijk de benodigde logbestanden worden bijgevoegd. Het probleem kan dan snel worden opgelost.

CreateForce-voor-Autodesk-InventorVaultWorkspaceCheck Tool
Met de Vault WorkspaceCheck Tool kan worden gecontroleerd of alle bestanden uit de lokale Workspace van de gebruiker al zijn toegevoegd aan de Vault. Zo kan de gebruiker geen bestanden overslaan of kwijtraken en biedt deze tool tegelijkertijd veel overzicht over waar, welke CAD-data zich bevindt.

CreateForce-voor-Autodesk-InventorCreateForce-voor-Autodesk-InventorRevision Clouds Tool
Met de Revision Clouds Tool is het mogelijk om, met behulp van een cirkelvormig of rechthoekig revisiewolkje, in een tekening eenvoudig de locatie van een revisie te markeren. Tevens kunnen deze ‘wolken’ dienst doen als markeringen voor andere zaken die uitgelicht moeten worden. De Revision Clouds komen in verschillende kleuren en groottes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ICN group

Bedrijfsprofiel
ICN Solutions biedt u branche-
specifieke automatiseringsoplossingen
voor Werktuigbouwkunde,
Bouwkunde en Infrastructuur.
Lees verder >

Contact

ICN Solutions | Europalaan 14-18
5232 BC ‘s-Hertogenbosch
Email: info@icn-solutions.nl
Tel: +31 (0)73 750 6 750
KvK nr: 16089072

ICN group branches